Rätt kläder för rätt tillfälle

När man är inbjuden till ett evenemang är det lätt att funderingarna går till vad man ska ha på sig. Vanligtvis så följer folk gärna en klädkod som passar in på evenemanget och passar bra in bland dem andra gästerna. Det underlättar givetvis om evenemangets arrangör anger vilken klädkod som gäller på inbjudan, men det är inte alltid det gör det, och det är där det kan bli lite svårare att välja kläder.

Kostym är den mest förekommande klädseln i morden tid vid finare tillställningar. Kostym består av en överdel och en underdel med en kompletterande skjorta. Till kostymen kan du välja tillbehör som slips, fluga och bröstnäsduk för att skapa ytterligare en förskönande detalj till utstyrseln. Kostymer kan bäras på fester, högtider, affärssammanhang och andra finklädda evenemang eller tillfällen. Kostymer finns i flera varianter, men vanligast är den enfärgade och de två vanligaste färgerna är marinblå eller svart.

Frack är den klädsel som gäller vid de allra finaste tillställningarna. Det kan röra sig om ett bröllop eller en annan stor högtidlig fest där nivån är högt satt. Fracken är dock inte ett lika givet inslag i varje persons garderob, då det är tämligen sällan fracktillfällen förekommer. Men oroa dig inte, det finns flera ställen runt om i landet som hyr ut en stilig frack när tillfället dyker upp. Alternativt kan det vara en god idé att investera i en, då en vårdad frack är något du kan ha med dig livet ut. En frack är något som ger intrycket av den maximalt stiliga utstyrseln som möjligtvis går att ha, oavsett vad det är för tillställning eller evenemang som arrangerats.

Smoking är en väldigt stilig klädsel som bärs vid fina tillställningar där klädkoden är över kostym, men under frack. Smokingen är oftast i svart färg och ska bäras med tillhörande kostymbyxor som hålls uppe av vita hängslen. Hängslena är en utmärkande del i klädnaden då den tydligt utmärker att utstyrseln är smoking. Om man ska följda klädkoden smoking fullt ut så är det även lackskor som gäller.

15 % rabatt