Konsten att välja stil

Konsten att välja sin personliga klädstil

Att välja och hitta sin egen personliga klädstil är en utmaning vi alla handskas med i livet, tills den dagen då man finner sig själv. Resan dit behöver inte nödvändigtvis vara enkel och rak, för vissa kommer det naturligt medan andra behöver testa sig fram innan polletten slutligen faller ner och känslan av frid infinner sig.

I modevärlden talas det ständigt om långsiktighet och investeringar när det kommer till att bygga sin garderob. Detta istället för att lättvindigt följa med och haka på snabba trender, som ändå lika fort kan vara utdaterade, så uppmuntras fokus till att välja säregna kläder som representerar och visar vem du är, och vad du står för.

Att hitta just din stil

Steget till att finna just sin egen stil behöver inte vara svårare än vad man gör det till, och man behöver inte nödvändigtvis uppfinna hjulet igen. Det är många människor som har gjort resan och till sist funnit slutdestinationen - den egna personliga stilen. Låt oss inspireras och ta till oss tips för hur man steg för steg arbetar sig närmre och närmre den säregna stilen för just en själv.

Ett bra första steg mot den nya personliga stilen är att få en överblick över vad man redan har i sin garderob och fundera över vad det är man vill förändra. Leta fram de kombinationer som du tycker om, och som du redan har liggandes. Välj ut tre kombinationer som du tycker framhäver dig och som du känner dig bekväm med att bära. I kontrast till detta, leta fram tre kombinationer som du associerar på ett negativt sätt, och som du anser inte lyfter fram det bästa av dig.

När kombinationerna är utvalda, tre bra och tre mindre bra, är det dags att fundera vad det är som är positivt respektive negativt med kombinationerna. Fundera över om kombinationen framhäver din kroppstyp, om färgen framhäver dig och generellt vad du tycker är bra och mindre bra. Fundera därefter hur du själv skulle beskriva dig och dina egenskaper och hur du vill uppfattas. Det räcker med att ta fram tre ord, exempelvis stilig, elegant, omtänksam, glad eller vad det nu än kan vara. Fundera därefter på hur du själv föreställer dig att en person med de karaktärsdragen ser ut. Hur ser exempelvis en stark, driven och kreativ kvinna eller man ut? Vad har hen på sig?

När du har bilden klar för dig kan du välja ut de plagg i din garderob som matchar din föreställning. Just de plaggen kan du behålla om de går hand i hand med din föreställning och låta dem vara riktlinjer för vilken stilkombination du ska satsa på. Det är här också viktigt att fundera på om du känner dig synkroniserad med dem kläderna - känns det rätt när du bär dem? Sen kommer vi även till färger. Färger är fruktansvärt viktiga när det kommer till stilvalet, och det är olika färger som matchar oss alla. Det finns alltid dem klassiska färgerna som vit, svart eller blå, men just dessa behöver inte vara de mest optimala för just dig. Testa dig fram och våga utmana - för att finna just dig och din färg!

Grundprincipen är att gå efter magkänslan, och den generella känslan du får när du tar på dig något. När det känns rätt, och det känns som dig - ja, då är det också du. Det viktigaste är att framhäva sig själv och se till att verkligen lyfta fram sina bästa egenskaper, vad det nu än må vara. Är det bröstpartiet? Är det bakdelen? Är det benen? Oavsett vilken del av kroppen som är din starkaste sida - se till att lyfta fram den.

Tillvalen

När du väl finner din klädkombination så finns det andra viktiga saker att tänka på - tillvalen. Med tillvalen syftar vi givetvis på accessoarerna. För både kvinnor och män så är en klocka på armen ett givet inslag. Ett inslag som skapar en känsla av stil och lyx. Det är få accessoarer som förmedlar samma känsla som en riktigt stilig klocka. Även här är smaken som baken, men vi på Maddii.se rekommenderar dem stilrena varianterna, ett cleant urverk med exempelvis en brun läderrem - det går alltid hem och passar utmärkt i kombination med skjorta eller blus.

För damerna är valen i denna kategorin fler. Att välja från allt mellan halsband, örhängen, armband och allt därtill, kan vara svårt - men vårt tips är att tillämpa samma koncept som vid stilvalet. Se vad som passar dig, vad som går ihop med den klädstil du valt. Vilka färger framhäver dig? Är det guld? Är det silver? Rosé kanske? Testa dig fram och upptäck dina starka färger. Lycka till!


15 % rabatt