Kläder av bomull

Bomullskläder - ett smart val

Kläder tillverkade av bomull är bland de mest vanligt förekommande, och extra populärt är det att tillverka t-shirts och jeans av bomull. Bomull odlas till störst del i södra Asien men de lite finare varianterna, det som kallas för pima bomull, odlas i Sydamerika och delar av södra Nordamerika. Textilen som skapas av bomull är bra att tillverka kläder så som tröjor, byxor men även hemtextilier så som handdukar och liknande. Vad som också är positivt med bomull är att det går att återvinna, alltså är det en god gärning att lämna kläder för återvinning eller återbruk istället för att slänga dem.

Tröjor, t-shirts och jeans

Det är framförallt tröjor, t-shirts och jeans som tillverkas av bomull, även om plaggen även kan produceras genom textilier från annat material. Bomullskläder har en andningsegenskap som är fördelaktig och välkommen vid varmare klimat, på så vis är det möjligt att kombinera fler plagg tillsammans, än om man komponerar sin klädsel med luftavvisande material. Det finns däremot tjockare bomullsplagg också var syfte är att hålla värmen och således passar även de till kyligare dagar.

Kuriosa om bomull

Bomull är den vanligaste enskilda fibern i världen och tas fram genom bomullsbusken. Busken odlas främst i Nord- och Sydamerika, Kina, Turkiet, Egypten och Indien. Kvalitén på bomullen kan variera beroende på vart den härstammar från, den som anses vara den bästa är Egyptisk bomull och bomull från Sea Island. Den däremot vanligaste sorten sorten, och mest använda, är den amerikanska. Bomull som material har många fördelar, främst är bomull väldigt slittåligt. Materialet har en hög våthållsfasthet och tvättålighet samtidigt som det har en väldigt god förmåga att absorbera fukt. Bomull är ett motståndskraftigt och hudvänligt material vilket gjort materialtypen till ett populärt val i klädtillverkning-

Bomullskläder online på Maddii.se

Här på Maddii.se finner ni en hel del bomullskläder, det är faktiskt ett av våra absoluta favoritmaterial när det kommer till klädtillverkning. Inte enbart på grund av den andningsegenskapen som håller dig svalare än annat material, utan även då kläderna blir otroligt väldesignade när de består av bomull. Det är inte helt ovanligt att kombinera bomull med en liten släng av elastan för att skapa en mer stretchig känsla i plagget. För att upptäcka hela vårt sortiment som består av kläder tillverkade av bomull så är ni mer än välkomna att spana in vårt sortiment här.

Bomullskläder Maddii.se

15 % rabatt