Hur ska man klä sig för att se smalare ut?

Så här klär du dig för att se smalare ut - vi tipsar!

I dagens samhälle har det sakta men säkert blivit ett allt större fokus på att både kvinnor och män ska vara i form och gärna även vältränade. Vägen dit ser olika ut för oss alla, det är helt enkelt högst individuellt om man som person har enkelt eller svårt för att gå ner i vikt eller bygga muskler och således bli vältränad. Den genetiska biten kan vi tyvärr inte göra så mycket åt för att påverka, men det finns som tur är lite tips och tricks som man kan använda sig utav för att komma runt det lite.

Ett användbart tips är att med hjälp av kläder se smalare ut. Med hjälp av kläder kan man lura ögat och få de där extra kilona att rent optiskt försvinna och helt enkelt framställa sig själv lite slankare och till och med lite mer vältränad. Givetvis är den bästa lösningen i slutändan alltid att försöka leva en aktiv och hälsosam livsstil, detta genom exempelvis sport, gym, gymnastik eller promenader. Att leva en aktiv livsstil är inte något som enbart gynnar utseendet utan även hela dig och din kropps välmående.

I denna artikeln går i igenom några enkla tips och tricks för hur man kan klä sig för att se lite slankare och smalare ut. Häng med!

Hur man klär sig för att se smalare ut

Viktiga saker att tänka på

Vart våra extrakilon hamnar är en fråga vars svar är högst individuellt - och därför finns det inget universellt svar som går att tillämpa på samtliga människor. Det finns däremot ett par nyttiga tips och knep för att dölja extra kilon på alla tänkbara ställen, så du kan själv helt enkelt välja vart du i sådana fall skulle vilja dölja något. Hos kvinnor är det vanligast att kilona sätter sig runt magen, bysten, låren och rumpan. Hos män tenderar majoriteten av kilona hamna runt magen.

Dölja extrakilon runt mage och byst

För att dölja extrakilona runt mage och byst så är en rekommendation att använda sig av tyngre material som faller snyggt. På så vis undviker du den så kallade "tälteffekten" som får kroppen att se osymmetrisk ut. Använd plagg som är antingen dekorerade eller v-ringade, det skapar nämligen en fin form runt bysten som i förlängningen bidrar till en snyggare helhet.

Den kroppstyp där kilona väljer att sätta sig kring mage och byst har i regel smala ben. Därför är det snyggt att låta en klänning eller en kjol gå ner till knävecket och på så vis skapa fokus kring benen istället för överkroppen. Av samma anledning bör man med den kroppstypen använda sig av smala byxor när man exempelvis klär överdelen i en tunika eller topp.

Dölja extrakilon runt rumpan och låren

För att skapa så bra förutsättningar som möjligt så bör man använda sig av A-linjeformade toppar och klänningar, vilket passar utmärkt när rumpa eller lår ska döljas. En rekommendation är att klä sig enfärgat från topp till tå, och då rekommenderas även mörkare färger. Svart är i regel en färg som på ett bra sätt döljer extrakilon. Du kan även använda dig av plagg som är mönstrade, då det förvillar ögat och skapar en optisk illusion om att du ser smalare ut. Viktigt att tänka på är att mönsterna behöver gå vertikalt, annars riskerar du att se bredare ut istället. Använd bootcut istället för smala byxor, det gör skillnaden mellan höft och fot mindre vilket gör att höften upplevs som smalare.

Klä dig smalare

Vi tipsar - 12 smarta tricks för att se smalare ut

1. Använd spetsiga skor med smal klack

Benen upplevs smalare när du använder skor med spetsiga tår och smalare klackar. Skor med klumpigare klack kan få dina ben att se kortare ut och då samtidigt kraftigare.

2. Använd v-ringat
Att använda v-ringade blusar eller toppar skapar illusionen av en smalare och längre överkropp.

3. Forma figuren
Köp shapewear, kläder som hjälper till att platta till mage och lyfta rumpan – om det är det du vill!

4. Håll dig till en färg
Kläder i samma färger och nyanser skapar en enhetlig linje, som gör att du ser smalare och längre ut.

5. Använd brun utan sol
Lite färg på ben och armar hjälper till att dölja skavanker som celluliter och åderbråck. Om du inte vill använda brun utan sol-produkter kan du ta vanlig lotion i stället. Det ger huden lyster.

6. Använd smycken smart
Långa halsband förlänger en kort hals och flyttar uppmärksamhet från höfterna till kroppens mitt. Stora armband drar uppmärksamhet till handlederna i stället för överarmarna.

7. Matcha skorna med benen
Skor i hudnära färger gör att dina ben ser längre och slankare ut. Under vintern, matcha skorna med långbyxorna i stället.

8. Sätt upp håret
Hår som är uppsatt i en hög hästsvans tar fram ansiktets konturer och får det att se smalare ut.

9. Välj enkla jeans
Enkla jeans och byxor utan detaljer är de mest smickrande. Roliga detaljer kan få dig att se större ut.

10. Köp underkläder som passar
Underkläder med bra passform kan göra underverk för kroppen. Ta hjälp att hitta rätt bh och trosor för din kropp.

11. Satsa på kavaj
Att ha en kavaj över exempelvis en topp döljer osmickrande konturer.

12. Använd rätt material

Vissa tyger smickrar bättre än andra, exempelvis ”platta” material som bomull. Det finns även tyg som ger ett smalare intryck, exempelvis jersey. Undvik tyger som ger volym, exempelvis sammet, flanell, satin och angora.

se smalare ut

Vi hoppas att du finner att den här artikeln gett dig några värdefulla och användbara tips. Om det är något du inte tycker har framgått och som du undrar över så är du givetvis varmt välkommen att ställa dina frågor till oss. Väl mött!

15 % rabatt