Hur man mäter herrstorlekar

Guide för hur man mäter herrstorlekar

Det är såklart viktigt att dina plagg ska sitta rätt och då är det en central del att måtten stämmer. Det här med storlekar kan dessutom skilja sig från varumärke till varumärke, och därför är det en god idé att leta upp en storleksguide för just det varumärke som du är intresserad av.

Vi tänkte här delge lite tips på hur man på bästa sätt tar fram sina mått.

1) Först och främst så behöver du ett måttband, en större spegel samt papper och penna så att du kan anteckna måtten.

2) De mått som du vill känna till är bröstvidd, midjemått, höftmått, halsmått samt ärmlängd. Vilka mått som är viktigast avgör plagget. Ska du exempelvis ta fram måtten till en tröja så är bröstvidd och ärmlängd viktiga.

Hur man mäter halsmåttet

Ta måttbandet runt halsen. Beroende på om du vill ha en åtsittande eller lös krage så kan det vara ett tips att sätta ett finger mellan måttband och hals.

Hur man mäter bröstvidden

Ta måttbandet över bröstet vid det bredaste partiet. Det är viktigt att inte dra åt för hårt, men samtidigt inte låta bandet sitta för löst. Kontrollera så att måttbandet sitter vågrätt runt din rygg, andas därefter ut och var så avslappnad som du kan när du ta fram dina mått.

Hur man mäter midjemåttet

Ta måttbandet runt din midja vid det parti där den är som smalast, vilket i regel är strax ovanför din navel. Tänk på att inte hålla andan när du mäter, och se till att inte ta dina mått i direkt anslutning till en större måltid, då det kan påverka måttet.

Hur man mäter höftmåttet

Ta måttbandet runt din höft vid det parti där det är som bredast, vilket i regel är 20 centimeter under midjan på vuxna.

Hur man mäter ärmlängd

Ärmlängden är mäter du genom att ta måttbandet från axeln ner till handlederna. Detta mått är framförallt viktigt för långärmade tröjor.


Storleksguide Herr Maddii.se

15 % rabatt